L'associació "Els Xurravins"

Fomentar la vida social, cultural i lúdica de la gent gran de Sant Vicenç de Montalt.

“ELS XURRAVINS”

LA SEVA HISTÒRIA EN QUATRE PARAULES

L’any 1998 es va constituir una associació prèvia a l’actual, a l’edifici de l’avinguda Montserrat que acollia, amés de la gent gran, al practicant, la brigada municipal i més tard la primera i segona aula recuperada després de la unificació d’escoles que es va fer a Caldes d’Estrac. Aquest edifici és el que ara coneixem com “dels metges”.

Abans, però, hi va haver un període inicial del que no se’n disposen dades, encara, presidida per Juan Marin.

Aquesta prèvia va tenir de president en Raimon Cornudella fins l’any 2004.

L’any 2003 es va inaugurar el Centre Cívic que posteriorment albergà la que va prendre el nom definitiu de “Els Xurravins”.

El mes de març de l’any 2004 es constituí la junta presidida per Evarist Marc amb una bon nombre de vilatans il·lustres, no se’n citen els noms per mor de no oblidar-nos de ningú.

La Fundació La Caixa va proveir, sobretot d’activitats socials, Fet cabdal per organitzar-les amb un nivell de qualitat tècnica i humana d’alt nivell. Es posà en marxa el menjador social. El 2006 s’engegà la Cuina de Sant Vicenç, se’n va editar un llibre amb el mateix títol, es crearen tallers de risoteràpia, de bolets, de memòria… i molts d’altres.

L’any 2015 es va constituir una nova junta presidida per Antoni José Casas, que podem definir com molt intensa, seriosa i efectiva. Va mantenir l’estructura social anterior, ampliant-la amb noves aportacions, Caminar Saludable, ball social cada darrer diumenge de mes…i molt més.

L’any 2019 es va renovar la eficaç junta existent i se’n va elegir una de nova presidida per Francesc Abril que també va contar amb un bon grapat de voluntaris que dugueren a terme la seva feina de manera abnegada. Continuista, és com es podria definir, conservant lo bo d’abans, millorant lo millorable.

Desafortunadament va arribar la pandèmia que entre els anys 2019/21 ho va paralitzar tot socialment parlant. Posteriorment s’intenta recuperar la salut social perduda, cosa que s’assoleix en gran mida.

Informacions

La vostra opinió ens interessa

A l’entrada de les oficines de l’associació podeu trobar una nova bústia, amb la que volem facilitar que tots els socis i sòcies, fora de les hores d’oficina, puguin.

Gestió de cobraments i pagaments

Els dies laborables, en horari d’oficina.

Estatuts 01/04/2016

TOT – NOUS ESTATUTS 2016 -XURRAVINS

Horari despatx

De dilluns a divendres de 11 a 12 del matí al Centre Cívic “El Gorg”

Fes-te soci/sòcia! Ja som més de 420!

Fes-te soci/sòcia dels “Xurravins”, només per 12€ l’any. Socis/sòcies no empadronats a Sant Vicenç 15€. ! T’ho passaràs molt bé!!!

JUNTA DE GOVERN 2023

 

El dia 1 de juny de 2023, es va dur a terme l’Assemblea General Extraordinària que va elegir als membres de la Junta de Govern per als propers quatre anys.

Els membres de la junta són els següents:

 

        PRESIDENTA – ROSALIA OLLER i BOADA

  VICEPRESIDENT – JOAN RABAT CASALS

           TRESORER – FERRAN REY PEREZ

       SECRETÀRIA – ISABEL PLACES BALSALOBRE

               VOCAL – FRANCESC ABRIL FIGUERAS

               VOCAL – MARIA LLUÏSA GARZÓN ARENAS

               VOCAL – JÚLIA BARRERA PERDIGON

               VOCAL – ALBERT SEVILLANO JARA

 

A la primera reunió de treball de la nova junta de govern s’hi varen nominar els següents col·laboradors:

Dolores Ramírez Tejero

Esther Perez Rodriguez

Manel Parcerisa Torres